آ
آم میوه ای برای تقویت بینایی است.ام یک میوه گرمسیری است و اولین بار در هندوستان و نواحی استوایی کاشته شد.
در نواحی استوایی درخت ام چندین بار در سال بار می دهد.
آم نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین، املاح و آنتی اکسیدان هاست.
دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم آن کم است.
فاقد کلسترول و چربی اشباع است.
ام یکی از منابع غنی ویتامین A است.
همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است.
ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.
طعم ام رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد.
خواص و اثرات سلامتی ام:
از میوه و پوست ام علاوه بر ترشی و مربا، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است.
همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است.
پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.
انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود.
میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد.
دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.
کلیه و مثانه را تقویت می کند.
برای بهبود سرفه، تنگی نفس، انواع سردرد، اسهال و دردهای قولنجی مفید است. عطش را رفع می کند.
برای چاق شدن افراد لاغر مفید است.
ادرار آور و ملیّن است.
مربا و ترشی ام برای تقویت معده مفید است.
کاهنده فشار خون این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود.
این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود.
با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند.
به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود.
افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند.میوه آم برای کم خون ها مشکل کم خونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمی کنند، بیشتر دیده می شود. به این افراد توصیه می شود تا از منابع گیاهی آهن بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا می برند. در این میان، ام جزو میوه هایی است که می توان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد. در هر 100 گرم از این میوه، 37 میلی گرم ویتامین C و 2000 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده اند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب روده ای این ماده معدنی را افزایش می دهد. بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات ها که مانع جذب آهن می شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کم خونی مفید است. ام علیه سرطان مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد می کند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونت های ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند. دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف ام را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و زنان باردار توصیه می کنند. نکات مورد توجه : - زیاده روی در مصرف ام برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است. - مصرف ام به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد. - پوست ام را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.
فواید آم |
در نواحی استوایی درخت ام چندین بار در سال بار می دهد.
آم نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین، املاح و آنتی اکسیدان هاست.
دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم آن کم است.
فاقد کلسترول و چربی اشباع است.
ام یکی از منابع غنی ویتامین A است.
همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است.
ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.
طعم ام رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد.
خواص و اثرات سلامتی ام:
از میوه و پوست ام علاوه بر ترشی و مربا، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است.
همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است.
پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.
انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود.
میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد.
دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.
کلیه و مثانه را تقویت می کند.
برای بهبود سرفه، تنگی نفس، انواع سردرد، اسهال و دردهای قولنجی مفید است. عطش را رفع می کند.
برای چاق شدن افراد لاغر مفید است.
ادرار آور و ملیّن است.
مربا و ترشی ام برای تقویت معده مفید است.
کاهنده فشار خون این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود.
این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود.
با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند.
به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود.
افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند.میوه آم برای کم خون ها مشکل کم خونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمی کنند، بیشتر دیده می شود. به این افراد توصیه می شود تا از منابع گیاهی آهن بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا می برند. در این میان، ام جزو میوه هایی است که می توان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد. در هر 100 گرم از این میوه، 37 میلی گرم ویتامین C و 2000 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده اند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب روده ای این ماده معدنی را افزایش می دهد. بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات ها که مانع جذب آهن می شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کم خونی مفید است. ام علیه سرطان مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد می کند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونت های ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند. دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف ام را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و زنان باردار توصیه می کنند. نکات مورد توجه : - زیاده روی در مصرف ام برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است. - مصرف ام به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد. - پوست ام را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.
- فیبر نامحلول موجود در اَم به حذف ضایعات روده بزرگ کمک میکند و در درمان یبوست، موثر است.
- وجود اسید تارتریک، اسید مالیک و اسید سیتریک در این میوه، به حفظ قلیایی بودن مایعات بدن کمک میکند.
- مخلوط شیر و اَم به افزایش وزن بدن کمک میکند.
- عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و میوه نرسیده اَم، دارای خواص ضد باکتری هستند.
- گلهای خشک شده این میوه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است.
- مغز هسته اَم، ضد اسهال است.
- آنتی اکسیدانهای موجود در اَم، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی ایفا میکنند.
- برخی از فلانوئیدهای موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان میشوند.
- نور چشم را زیاد میکند.
نظرات
ارسال یک نظر
دوستان عزیز لطفن نظریات تان را با ما شریک سازید